Automatically translated with Google Translate
  • AVLYST
ARRANGØR: Bærum Kulturhus

AVLYST: The Alehouse Sessions

Pubstemning med Bjarte Eike & Barokksolistene

Konserten er avlyst. Det jobbes med å finne ny dato. Publikum med billetter vil få oppdatert informasjon så snart denne er klar. Vi ber om forståelse for at dette kan ta litt tid.

The Alehouse Sessions er ikke en konsert i tradisjonell forstand – dette er en heidundrende musikkfest der Henry Purcell og John Playfords komposisjoner spilles side om side med engelske sjømannsviser akkompagnert av klirringen fra skummende begre fylt med godt brygg. Kort oppsummert: stor musikk til godt øl!

Fiolinist Bjarte Eike og ensemblet Barokksolistene har skapt bygget seg opp en trofast fanskare i Skandinavia, Sentral-Europa og USA de siste årene. Med fulle konsertsaler i London, Dresden, Wien Konzerthaus, Washington Nathional Cathedral, Minneapolis, Princeton, New York og Chicago kan man trygt plassere merket «eksportsuksess» på den livlige gjengen. Konsert- og plateanmeldelser har jevnt over vært i den panegyriske enden av skalaen – ikke bare i den klassiske musikkverden men også blant jazz- og folkemusikkfans.

– Musikk er helt enkelt musikk, den trenger ingen merkelapper eller kategorier, ved å gjøre det risikerer man å skape en musikalsk elite, sier Bjarte Eike og det gjenspeiler seg virkelig i The Alehouse Sessions.

Ingen reise til England er komplett uten en tur innom den lokale puben. Stedene, som også har blitt kalt taverns eller alehouses, har helt siden middelalderen vært britenes “andre hjem”. Her har lyden av snakk, sang, musikk og den evige klirringen i ølglass til alle tider fylt rommene med liv. På slutten av 1600 tallet, da teatrene ble stengt av religiøse grunner, ble mange av disse skjenkestedene gjort om til såkalte Music-Houses hvor musikere ble samlet for å holde intime konserter for et entusiastisk og øltørst publikum. På disse stedene traff man gjerne Henry Purcell og mange andre komponister som presenterte sine nyeste komposisjoner, eller spilte livlige musikalske dueller med de lokale folkemusikerne.

Komponistene lærte seg tradisjonelle låter og ble inspirert til å skrive nye stykker i «folkestil» – spesielt beregnet for puben, og gjerne med tekster som bevegde seg helt ute på kanten av det anstendige. Folkemusikeren ble utfordret med et nytt repertoar og ble nødt til høyne nivået på spillet sitt for å hevde seg i duellene. Resultatet var altså en ny musikkstil skreddersydd for de uformelle rammene – en god del av de låtene som ble komponert her på 1600-tallet hører i dag til den tradisjonelle engelske, skotske og irske folkemusikken.

I The Alehouse Sessions gjenskaper Barokksolistene noe av den stemningen som fantes i de londonske puber på 16- og 1700-tallet. Menyen består av folkelig, forførende, gripende og festlig sang og musikk akkompagnert av snakk, humor og, selvfølgelig, øl!

 

 

 

 

Om Barokksolistene

Barokksolistene er et tidligmusikk-ensemble med barokkfiolinisten Bjarte Eike som spillende kunstnerisk leder. Ensemblet består av musikere på solistnivå, alle blant de fremste på sine instrumenter i Norden og Europa. Gjennom Eikes dedikerte, gjennomtenkte og nyskapende programmer og musikernes virtuose spill, formidler ensemblet barokkmusikk med selvfølgelighet til et bredt publikum og deres konserter blir ofte omtalt som lekende og grensesprengende. BaS har siden etableringen i 2005 opplevd en betydelig suksess og har hatt store oppgaver ved en rekke festivaler rundt om i Europa og USA.

Rabatter

Plukk og Miks: 30 % rabatt. Kjøp billetter til minimum 4 forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene HER.

Plukk og Miks Klassisk: 30% rabatt. Kjøp billetter til minimum 3 konserter samtidig og få 30% rabatt. Kjøp billettene HER.

Grupperabatt: 30% rabatt. Kjøp 10 eller flere billetter samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris.

Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-). Studentbevis må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.

A-kort: 25% rabatt: Innehavere av A-kort kan kjøpe inntil 2 billetter på hver forestilling med 25% rabatt på ordinærprisen. A-kortet må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.

ABBL-medlem: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.

Scenekort: 30 % rabatt. Innehavere av Scenekort kan kjøpe inntil 2 billetter til hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.

Hjemmeside og facebook

Videoer

Varighet

2 timer inklusive pause

Print

Forestillinger

Priser

170.00 - 480.00 NOK

Priser er inkludert serviceavgift.

Legg til kalender