Automatically translated with Google Translate
ARRANGØR: Bærum Kulturhus

Bayaworld

Baya live, Pen Gutt, Andreas Bjørseth og Sassy 009

Luft Recordings presenterer Bayaworld i Bærum Kulturhus: Baya live in the BayaWorld, Pen Gutt med hans soniske karusell, Andreas Bjørseth i lufta og helt nytt bestillingsverk med Sassy 009.

– Jeg ønsker at øyne og ører skal møtes i en unison opplevelse rammet inn av konsertformatet, forteller Baya.

Etter den kritikerroste albumdebuten Oslo - Harlem og en nær legendarisk konsert på Parkteatret, er det en glede å kunngjøre Bayas tilbakekomst som liveartist. I kjølvannet av album- og konserttriumfer har Baya grunnlagt et studio pluss et produksjons- og plateselskap med navn Luft Recordings der artister som Sassy 009 og Pen Gutt har skapt nasjonal og internasjonal suksess. 

I forlengelsen av konseptet Bayaworld inviterer nå Luft Recordings, Bærum Kulturhus og Tanken til Bayas første konsert på nesten to år – endelig kan man igjen få oppleve Parkteatret-magien på scenen. Settingen er storslått: Baya og hans medmusikere og visuelle artister vil presentere en ny og svært så eklektisk side av Bayaworld. Denne novemberkvelden i Bærum Kulturhus vil bli en engangskonseptuell opplevelse – en sjelden mulighet til å oppleve Bayaworld i fri sonisk og visuell utfoldelse der man tar i bruk hele kulturhuset. Og da mener man hele huset – det Snøhetta-designede huset i Sandvika vil fremstå som en helhetlig manifestasjon på all rik sanselighet som Baya, Sassy 009, Pen Gutt og Andreas Bjørseths verdener rommer.

Pen Gutts Soniske Karusell
Høsten 2019 har definitivt stått i Pen Gutts tegn. En bejublet Øya-opptreden ble fulgt opp med debutalbumet Hold Deg i Varmen og har plassert Rykkinngutten i norsk musikks øverste divisjon. Nå tar Pen Gutt et steg videre med sin første tverrkunst-performance: en sirkulær åtte-høyttalersinstallasjon som avspiller en rework av hans debutalbum. Pen Gutts soniske karusell er skapt sammen med sin produsent Samkopf og viser en helt ny mangefasettert side av artisten. Den soniske karusellen, som nok har skapt noen grå hår blant teknikerstaben i Bærum Kulturhus, plasserer lytteren i sentrum for et sonisk kretsløp der Pen Gutt og en tweaket versjon av Hold Deg i Varmen går i bane rundt publikum.

Nytt bestillingsverk fra Sassy 009
Med singelen Thrasher har Sassy 009 tatt steget tilbake til scenens midtpunkt denne høsten. I november kommer Sassy 009s etterlengtede andre utgivelse, og denne EP’n danner også basisen for et nytt bestillingsverk som får sin premiere i Bærum Kulturhus’ Store Sal.

Andreas Bjørseth i lufta
Filmskaper og fotograf Andreas Bjørseth har vært Luft Recordings lengstlevende partner på visuelt innhold. Bjørseth har vært en viktig identitetsskaper for selskapet og dets artister gjennom sine bilder, dokumentarfilmer og musikkvideoer for Sassy 009, Baya og Pen Gutt. Denne novemberkvelden står Andreas frem som en kunstner under eget navn med sin aller første pop-up utstilling. Andreas Bjørseth i lufta er tittelen for en utstilling der hele Bærum Kulturhus’ foajé vil bli preget av hans arbeider innen stillfoto og film. Langt fra en vanlig utstilling i tradisjonelt format; Bjørseths visuelle uttrykk vil denne kvelden fortsette sin ferd mot en sammensmelting med artistenes soniske uttrykk.

Bayaworld skaper ny verden I Store Sal
Bayas egen ambisjon for kvelden er høy. I Bærum Kulturhus’ Store Sal vil han utfordre hva en sonisk og visuell fremførelse av livemusikk kan være:

– Denne kvelden skal jeg utforske hvordan visuelle og auditive opplevelser kan møtes i konsertsalen, forteller Baya. – Sammen med musikerne Christian Balvig og Markus Anskau og visuelle uttrykk skapt av Gard Gitlestad, scenograf og visuell designer i tospann med lyskunstner Kim Marius Abrahamsen vil jeg bruke hele scenerommet for å skape noe som er helt eget. Vi skal fremføre nye verk som ikke har vært gitt ut før – en ny æra for Baya.
– Jeg tror alle artistene på Luft-rosteren, Sassy 009 og Pen Gutt inkludert, er nysgjerrige på hvor langt teknologien kan bringes inn i kunsten, fortsetter Baya. – Vi er alle nerder på hvert vårt vis, og trigges av å utforske hvordan vi kan utfordre etablerte sannheter. Hvorfor er det for eksempel slik at lyssetting på konserter skal følge musikken? Kan vi ikke snu på det og la musikerne følge lyset over scenen og skape auditive opplevelser basert på det visuelle uttrykket? Bayaworld-kvelden i Bærum Kulturhus har noen helt klare mål forteller Baya: – Denne kvelden skal vi utforske musikken min og samarbeidskomposisjoner med Christian Balvig, vi skal sammen dra på en utforskningsreise i møtet mellom det visuelle og det soniske og vi skal se hvor langt vi kan dra teknologien inn i tradisjonelle akustiske uttrykk. Hva skjer når Steinway-flygelet i Store Sal spilt av Balvig møter mine modulære synther? Jeg vil dit at flygelet til slutt høres ut som en synth og ARP2600’n høres ut som et Steinway.

Bayaworld i Bærum Kulturhus er et samarbeidsprosjekt mellom Kulturhuset og Tanken, der begge organisasjoner har bidratt med finansielle tilskudd og organisatoriske ressurser.

Varighet

Kl. 19:30 oppvarmingband; Baya fra ca Kl. 20:45

Facebook

Rabatter

Plukk og Miks: 30 % rabatt. Kjøp billetter til minimum 4 forestillinger eller konserter og få 30% rabatt. Kjøp billettene HER.
Grupperabatt
: 30% rabatt. Kjøp 10 eller flere billetter samtidig og få 30% rabatt på alle billetter med ordinærpris.
Barn/student: Fast pris for barn og studenter kr. 150,- (+ serviceavgift kr. 20,-). Studentbevis må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.
Budstikka-kort: 25% rabatt. Innehavere av Budstikka-kort kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 25% rabatt på ordinærprisen. Budstikka-kortet må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.
ABBL-medlem: 30% rabatt. Innehavere av medlemskortet kan kjøpe opptil 5 billetter på hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet fremvises ved innslipp til forestillingen.
Scenekort: 30 % rabatt. Innehavere av Scenekort kan kjøpe inntil 2 billetter til hver forestilling med 30% rabatt på ordinærprisen. Medlemskortet må kunne fremvises ved innslipp til forestillingen.

Print

Forestillinger

Priser

170.00 - 325.00 NOK

Priser er inkludert serviceavgift.

Legg til kalender