Automatically translated with Google Translate
 • ARRANGØR: Bærum Kulturhus

  Den Lille Prinsen

  Et vakkert og tankevekkende lite teaterstykke. Regi og manus av Sigve Bøe

  Den lille prinsen med gyllent hår fra asteroide B 612 kommer til Underhuset.

  Bli med til asteroide B 612 – her bor den lille prinsen. En dag legger han ut på en reise til planetene rundt sin egen lille asteroide. Den lille prinsen vil så gjerne finne seg en ekte venn, men på sin ferd møter han bare negative arketyper: den som vil herske over andre, han som flykter fra livet og skammen, den grådige som teller stjerner for å sette dem i banken, den forfengelige og regelrytteren.

  Etter hvert ender den lille prinsen opp i ørkenen. Nå skjer det noe: en pilot må nødlande med flyet sitt i Sahara. Det er knapt med drikkevann, og det haster å få reparert flyet. Midt i ørkenen, milevis fra folk, hører piloten plutselig en liten stemme som snakker til ham ... Dette nydelige lille stykket av Antoine de Saint-Exupéry tar opp tidløse temaer som berører noe i oss enten vi er 4 eller 104. Møtet mellom prinsen og flygeren får virkelig publikum til å tenke over hva som er viktig i våre liv. 

  Forelsket? I skjønnheten? Husk å lytte med hjertet.  Da kan du finne en venn, konstaterer forfatteren fra Lyon. 

  Den lille prinsen er en lyrisk og vakker filosofisk fortelling for barn og voksne. Dypest sett handler den om følsomhet og skjønnhet – om respekt for mennesket, og ydmykhet overfor naturen. "En kan bare se riktig med hjertet. Det vesentlige er usynlig for øyet", sier den lille prinsen med gyllent hår, som besøker Jorden. Prinsen fra asteroide B 612 stiller undrende spørsmål ved menneskenes gjerninger. Spørsmål de fleste av oss burde tenke litt over og forsøke å svare på.

  de Saint-Exupérys fine og litt underfundige tekster fremføres av rett mann for jobben: Sigve Bøe. Skuespilleren er kunsterisk leder ved Stabekk Teater og har også hatt sentrale roller ved Det Norske Teateret i oppsetninger som Edda, Romeo og Julie, Ein midtsommarnattsdraum, Cats, Jesus Christ Superstar og Orestien. Med seg på scenen har Bøe unge, lokale skuespillere fra Stabekk Teater. 

  Den Lille Prinsen er en del av vår Møt Lyon-abonnementet. Kjøp billetter til minimum 3 forestillinger eller konserter i denne serien og få 30% rabatt. Kjøp billettene HER.

  Om Antoine de Saint-Exupéry

  Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944), en av Lyons store sønner, var en flygende poet og en mediterende flyger. Han kjempet mot nazismen, men også mot krigens vesen under den andre verdenskrig. «Den Lille Prinsen» ble skapt i 1943 men allerede året etter forsvant de Saint-Exupéry under en rekognoseringstur over Middelhavet i 1944. Han ble aldri funnet, men har i årtiene etter sin død blitt en sann legende.

  Facebook

  Varighet

  1 time

  Medvirkende

  Forteller: Sigve Bøe 
  Den Lille Prinsen: Oscar Vennevold-Torkildsen 
  Rosen: Iben Jenssen

  Regi: Sigve Bøe
  Koreograf: Catharina Vehre Gresslien
  Lysdesign: Benjamin Fjellmann
  Lyddesign: Kjartan Gullikstad
  Scenografi/Kostyme: Maria Karine Tandberg Bøe

   
  Print

  Forestillinger

  Priser

  100.00 - 155.00 NOK

  Priser er inkludert serviceavgift.

  Legg til kalender