Automatically translated with Google Translate
 • ARRANGØR: Bærum kommunale kulturskole

  Honolulu Queen, Youth, En Bølge

  DanseFOT / Nagelhus Schia Productions

  Det ligger en sårbarhet bak ungdommers søken. Så mange muligheter, så mange valg. Det vi som barn erfarer gjennom vår utforskertrang, blir gradvis en del av oss. Fører det til at vi på veien glemmer å være undrende? Gjennom bevegelse kan vi gi rom til kreativitet og skaperkraft. Sammen, og med ulik erfaring, kan vi finne noe som er større enn oss selv.

  Årets forestilling presenterer et allsidig og sterkt program med to urpremiere og ett nyskapt verk. Forestillingen er på mange måter banebrytende i sin kobling mellom profesjonelle og talenter. Publikum vil få oppleve energien og kraften som et slikt møte utløser.

  En Bølge - En bølge er en forstyrrelse eller utslag som sprer seg gjennom rommet med konstant hastighet og dermed overfører energi. Mens lydbølger og vannbølger brer seg i et medium, sprer elektromagnetisk stråling og gravitasjonsbølger seg gjennom vakuum med lyshastigheten.

  Honolulu Queen – Når noe eller noen får oss til å yte mer, strekke oss litt lenger, utvikle oss, og vi oppnår noe som er større enn oss selv, ligger det ofte en lidenskap bak. Lidenskap gjør oss modige, men samtidig trygge. Vi gir prosessen mye tid og oppmerksomhet, og målet er hele tiden et skritt på veien. Lidenskap er nøkkelen til glede, men viktigst er det å ha noen å dele den med.

  Youth - Opplevelser i ungdommen kan forme enkeltindividets avhengigheter og gi forskjellige utslag i forskjellig kulturelle miljøer. Kan man gjennom bevegelse finne det nådeløse i ungdommene, hvor de hele tiden må mobilisere - hvor de ikke har noe å gjemme seg bak? En forpliktelse for det som til enhver tid skjer og de som til enhver tid er tilstede, og en utveksling mellom risiko og ansvar. Jeg er ute etter å komme tett på det sanselige, emosjonelle hvorav den sårbare humoren står i sentrum.

  «Vårt mål med dette prosjektet, hvor DanseFOT-talenter og profesjonelle dansere og koreografer fra Nagelhus Schia Productions arbeider sammen i flere uker, er å dele erfaringer og videreformidle kunnskap. På tvers av skiller i alder og ferdighetsnivå deler vi usikkerheten, spenningen, entusiasmen og kjærligheten til dansen. Vi har alle noe å lære av hverandre og denne produksjonen gir rom for refleksjon og en unik mulighet til å utvikle egne kunstneriske uttrykk.» sier kunstnerisk leder, Guro Nagelhus Schia.

  «Vårt ønske om å gi unge dansetalenter gode forbilder er en stor del av satsningen. De dyktige danserkunstnerne bidrar til forståelse for et profesjonelt yrkesliv. Vi har etablert et miljø der refleksjon og observasjon er en naturlig del av prosessen, og arbeidet frem mot forestillingen er derfor i seg selv en vesentlig del av målsettingen med produksjonen. Når vi inntar den store scenen, gir det også verdifull erfaring i møte med publikum.» sier koordinator og produsent for DanseFOT, Julie Finckenhagen Sandli

  DanseFOT er et fordypnings- og talentprogram for ungdomsskoleelever i Akershus. Kulturskolen i Bærum er ansvarlig for DanseFOT og forestillingen. Guro Nagelhus Schia er kunstnerisk ansvarlig. Bærum Kulturhus og Nagelhus Schia Productions er co-produsenter.

  Støttet av: Akershus Fylkeskommune

  Medvirkende

  Honolulu Queen

  Koreografi: Kristin Hjort Inao
  Dansere: Jon Filip Fahlstrøm, Hanne Elisabeth Svenning, Vilja Kwasny, Aurora Steine, Annika Jarstadmarken Price, Camilla Marie Hope Jæger, Julie Felicia Strai-Friis, Linnea Høieggen, Elisa Maritsdatter Rokkones

  Kostymer: Lillian Baur
  Lysdesign: Martin Myrvold
  Musikk: Michael Giacchino 

  Youth

  Koreografi: Stian Danielsen
  Dansere: Catharina Vehre Gresslien, Stian Bergdølmo, Johanne Risnes Lerheim, Eira Hokholt Nordli, Anine Ødegaard, Anne-Marie Røtnes, Synne Maria Mikelsen, Alfa Aakervik Hansen

  Kostymer: Lillian Baur
  Lysdesign: Martin Myrvold
  Lyddesign: Morten Pettersen 
  Dramaturg: Thomas Schaupp

  En Bølge
  Koreografi: Guro Nagelhus Schia & Vebjørn Sundby

  Dansere: Ida Haugen, Thais Hvid, Camilla Risnes Lerheim, Julianne Suttie, Ane Tveit, Bertine Viksmo, Elene Barsten, Nora Guldsten Robinson

  Kostymer: Ellen Ystehede, Lillian Baur
  Lysdesign: Martin Myrvold
  Lydkunstner: Timon Botez & Olga Wojciechowska

  ---

  Kunstnerisk ansvarlig: Guro Nagelhus Schia
  Produsent: Julie Finckenhagen Sandli
  Produsert av Kulturskolen i Bærum-DanseFOT, på oppdrag fra Akershus Fylkeskommune
  Co-produsent: Nagelhus Schia Productions, Bærum Kulturhus

  Kunstnerisk leder Nagelhus Schia Productions: Guro Nagelhus Schia 
  Assisterende kunstnerisk leder Nagelhus Schia Productions: Vebjørn Sundby 
  Produsent Nagelhus Schia Productions: Sarah Da Fonseca 
  Koordinator DanseFOT: Julie Finckenhagen Sandli

  Foto: Antero Hein

  Varighet

  1 time og 30 minutter inklusive pause

  Print

  Forestillinger

  Priser

  170.00 - 350.00 NOK

  Priser er inkludert serviceavgift.

  Legg til kalender