Automatically translated with Google Translate
ARRANGØR: Bærum Kulturhus

Versailles

Teaterforestilling for barn av Jesper Halle, for Teater Joker

Janne er vant til å være best. Hun er best i turning, hun sitter i elevrådet og hun gjør alltid leksene sine. Det er aldri noe tull med Janne.

Slik er livet hennes, og hun balanserer på en stram line mellom det hun tror forventes av henne og frykten for å gjøre feil. Men når de voksnes krav om at hun skal glede seg til ferien kolliderer med tidsfristen til en perfekt stil om livet i Versailles får hun panikk. Alt låser seg. Hun får uventet hjelp av nabogutten Torstein, som sier: «Du bare skriver. Ett ord. Så ett ord til. Ikke lov å rette, ikke lov å stryke, ikke lov å forbedre noe. Ikke lov å slutte før hele stilen er ferdig.» Plutselig har Janne skrevet seg selv inn i historien som en prins. Når hun lar fantasien få spillerom forvandles verden rundt henne til en fargerik og etter hvert grotesk versjon av Versailles, og en speiling av hennes eget liv.

VERSAILLES er en forestilling om behovet for å bli sett, om utenforskap, og behovet for å finne sin egen plass innenfor eller utenfor det samfunnet du er en del av. Kraften i Jannes fantasi er med på å løse det uløselige. Forestillingen er et forsvar for, og en hyllest til, fantasien.

VERSAILLES er et stykke spesialskrevet for Teater Joker av Jesper halle, med ny musikk komponert av Geirmund Simonsen og Raymond Enoksen. Gjermund Andresens scenografi rammer inn Christina Loverys skulpturelle kostymer og Teater Jokers karakteristiske, fysiske formspråk.

Co-produksjon med og urpremiere i Bærum Kulturhus.

Forestillingen vises for skoleelever i 5. klasse som en del av Den kulturelle skolesekken (DKS) i Bærum på dagtid 18.-22. november.

Takk til Spenn, Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere, Bergesenstiftelsen, OsloMet, Dramatikkens Hus, Bærum Kulturhus, Oslo Kulturskole og Det Norske Komponistfond.

Foto: Mads Nygård

Medvirkende

Regi : Niels Peter Underland
Dramatiker : Jesper Halle
Skuespillere: Anna Ladegaard, Mathias Melsæter Rydjord, Yngve Emil Marcussen, Guri Glans, Kari Ramnefjell    
Tekst/Dramatiker: Jesper Halle
Dramaturg: Kristina Kjeldsberg
Kostymer: Christina Lovery
Scenografi: Gjermund Andresen
Lysdesign: Marte Elise Stormo
Musikk: Raymond Enoksen og Geirmund Simonsen
Maskedesigner: Tiril Nordås Skårdal
Parykker: Anna Granberg
Tilvirking kostymer: Line Jeanette Antonsen og Tove Svartsund
Tilvirking scenografi: Gunnar Ausland
Tekniker: Håkon Oxaas Karlsen
Produsent Teater Joker : Kari Ramnefjell
Forestillingsfoto: Mads Nygård
Illustrasjon plakat: Christina Lovery
Plakatdesign : Farsott

Takk til Spenn, Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere, Bergesenstiftelsen, OsloMet, Dramatikkens Hus, Bærum Kulturhus, Oslo Kulturskole

Varighet

60 minutter

Hjemmeside

Facebook

Anbefalt alder

Anbefalt for 8 år og eldre.

Print

Forestillinger

Priser

100.00 - 155.00 NOK

Priser er inkludert serviceavgift.

Legg til kalender